Министерството на регионалното развитие започва проучване за изграждане на магистрала

...
 
Министерството на регионалното развитие започва проучване за изграждане на магистрала
Коментари Харесай

Иван Шишков: Започваме проучване за магистрала до ГКПП“ Маказа“

 

Министерството на районното развиване стартира изследване за създаване на автомагистрала до граничния с Гърция пункт „ Маказа “. Това разгласи в Кърджали министърът на районното развиване Иван Шишков, съобщи БНР.

Новият път ще стартира като отклонение на автомагистрала „ Марица “ и би трябвало да реши дългогодишния проблем с неналичието на околовръстно трасе на родопския град. Проучването за вероятните механически разновидности и за Оценка на въздействието върху околната среда следва да бъде предоставено на Пътната агенци “.

„ На мен персонално ми се желае да стартираме изследването на скоростен път или автомагистрала непосредствено от автомагистрала „ Марица “ до „ Маказа “, което значи връзка с Кърджали, което значи към този момент доста повече за района. Знаете доста добре, че тази ос север – юг започнахме да я развиваме като планове в северната част от Русе към Велико Търново. Аз мисля, че би трябвало да стартираме да развиваме и от тази част. Така че това ще е може би генералното решение на въпроса “, добави Шишков.

По думите на районният министър, до този миг не е правено изследване на трасе и не е възлагана процедура за Оценка на въздействието върху околната среда.

 

Етикети: ГърцияМаказаМРРБтрасе Изпрати
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР